Forside  /   Vægtkontrol  /  Hvad er fedme?

Hvad er fedme? Årsager til fedme hos voksne

Hvad er fedme? Årsager til fedme hos voksne Globalt er fedme en af de førende årsager til sundhedsproblemer. Det er et fænomen, der involverer ophobning af fedt i en persons væv og derved gør sådan få overskydende vægt og blive overvægtig.
Forskning har afsløret, at forbløffende 45-70% af den voksne befolkning i verden er overvægtige eller overvægtige. Rundt om i verden er forekomsten af fedme næsten fordoblet fra 1980 til 2008. Dette er imidlertid en alvorlig bekymring for verden som helhed.

Fedme og sygdomme

Fedme er en af de største medvirkende faktorer til dårligt helbred og en lavere livskvalitet. De, der er overvægtige, har en meget større risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme og nogle former for kræft. Årsagerne til fedme er mangefacetterede og spænder fra genetisk til miljømæssig.

Obesity and Diseases
Fedme og sygdomme
Fedme øger risikoen for flere ødelæggende og svækkende sygdomme. Det drejer sig bl.a. om:

  • Gigt
  • Hjerte-kar-sygdom
  • Højt blodtryk
  • Maligniteter såsom tyktarm, prostata, bryst samt kræft i bugspytkirtlen.
Der er dog også visse underliggende lidelser eller sygdomme, der undertiden kan bidrage til vægtøgning , såsom hypothyroidisme (underaktiv skjoldbruskkirtel). Det er bydende nødvendigt at forstå, at sundhedsforstyrrelser som denne typisk ikke forårsager vægtproblemer, hvis de kontrolleres korrekt med de korrekte lægemidler.

Hvad er fedme?

Hvad er fedme? Fedme identificeres , når en persons body mass index (BMI) er tredive eller højere. Dybest set beregnes en persons kropsmasseindeks ved at dividere vægten i kg (kg) med din højde i meter (m) i kvadrat.
Et BMI på tredive eller højere indikerer, at individet betragtes som overvægtigt.
En persons vægtstatus kan estimeres ved hjælp af nedenstående diagram:
BmiSTATUS PÅ VÆGT
Under 18,5Undervægt
18.5-24.9Normal
25.0-29.9Overvægt
30.0-34.9Overvægtig klasse I
35.0-39.9Overvægtige (klasse II)
40.0 og højereEkstremt overvægtige (klasse III)

Årsager til fedme

Hovedårsagen til fedme er overskydende kalorieindtag end en sådan person forbrænder. Som følge heraf opbevarer kroppen overskuddet i visse væv , der fører til fedme. Fedme har dog været kendt for at være forårsaget af flere tilstande såvel som aktiviteter. Disse kan være adfærdsmæssige, genetiske såvel som hormonelle virkninger. Dybest set er de vigtigste årsager til fedme:

Inaktivitet: En person, der ikke er aktiv, fratager kroppens system fra at forbrænde kalorier. Men med en stillesiddende livsstil er der et højt indtag af måltider med høje kalorier hver dag uden at forbrænde kalorierne via øvelser såvel som normale aktiviteter.

Usunde spisevaner: For en person, der bruger flere kalorier, som han forbrænder, er det bydende nødvendigt at forstå, at vægtøgning er uundgåelig.
Når du er overvægtig, kan din generelle livskvalitet blive forringet. Du kan muligvis ikke gøre ting, du plejede at gøre, såsom at deltage i behagelige aktiviteter. Du kan undgå offentlige steder. Overvægtige mennesker kan endda støde på diskrimination.
Andre vægtrelaterede problemer, der kan påvirke din livskvalitet, omfatter:

  • Depression
  • Invaliditet
  • Seksuelle problemer
  • Skam og skyld
  • Social isolation
  • Lavere arbejdsindsats

Årsager til fedme hos voksne

I de fleste tilfælde er fedme dog forårsaget af at indtage flere kalorier end forbrændt. Hovedårsagerne til fedme hos voksne er unikke. Nedenfor er et kig på fire af de mest almindelige medvirkende faktorer, der forårsager fedme at forekomme i den voksne befolkning.

Causes of Obesity in Adults
Årsager til fedme hos voksne

Genetik

Alle har den ene ven, der kan spise, hvad de vil, og aldrig gå op i en anden buksestørrelse. Dette skyldes genetik. Alle er født med en unik metabolisk hastighed. Så hvordan nogle mennesker kan spise, hvad de vil i store mængder og ikke behøver at bekymre sig om en voksende tarm, er der andre, der skal være mere forsigtige med de slags fødevarer, de spiser, såvel som mængderne.

På grund af variansen i stofskiftet hos enkeltpersoner er det vigtigt at kende din godt for at undgå overspisning. Hvis ens stofskifte er for lavt, kan det være et tegn på problemer med skjoldbruskkirtlen , og en læge bør konsulteres for at øge stofskiftet.

Del størrelse

Siden 1970'erne er den gennemsnitlige portionsstørrelse i restauranter og opskriftsbøger vokset. Det fortsætter også med at vokse, hvilket signalerer, at fedme hos voksne kun vil blive et større problem. Nogle undersøgelser har vist, at mænd er mere tilbøjelige til at afslutte det, der sættes foran dem end kvinder.

På grund af dette påvirker stigningen i portionsstørrelser mænds fedme mere. Selv en lille stigning i portionsstørrelser vil have en kumulativ effekt på vægten over måneder og år.

Livsstil

Livsstil er en anden væsentlig årsag til fedme hos voksne. Mange mænd bliver inaktive i midten af tyverne, når de kommer ind på arbejdsmarkedet. Dette får mængden af kalorier, de forbrænder, til at falde. Dette gælder især for de mænd, der arbejder job, hvor de sidder størstedelen af tiden.

Hvis du fortsætter med at spise den samme mængde som du var, før du blev mindre aktiv, vil fedt langsomt ophobes. Et par pund opnået om året virker ikke som meget, men det tilføjer og fører ofte til fedme og yderligere medicinske komplikationer. Livsstilsvalg som om man deltager i sport og udendørs fritidsaktiviteter påvirker fedme.

Ernæring

Da junkfood og fastfood er overkommelige og let tilgængelige, er det ingen overraskelse, at dette er en af de førende årsager til fedme hos voksne. Fastfood er sådan en stor medvirkende faktor, fordi den er fyldt med kalorier og enkle kulhydrater.

Det høje kalorieindhold i disse måltider får maden til at handle på hjernens nydelsescentre, hvilket får forbrugeren til at føle en følelse af velvære. Derfor er overspisning af fastfood et almindeligt fænomen. Mænd bør forsøge at undgå junkfood og finde en måde at reducere appetitten og mindske kalorieindtaget.

Fedme Ledelse

At nå mål for fedmehåndtering er en meget kompleks opgave. Det mest grundlæggende mål er at reducere kropsvægten og fremme en sund kropssammensætning ved at træne, spise sunde fødevarer i en rigtig mængde og sove nok. Vægttab kan opnås gennem mange metoder, herunder kost og motion.
En anden udfordring i fedme management er at reducere kropsfedt. Målet er at tabe fedtmassen (kropsfedt), der er mere end tre procent af magert kropsmasse.
Udfordringen i vægttabsprocessen er at opnå et godt niveau af fysisk aktivitet ved at inkludere motion i dagen. For at nå målet skal en person lære at identificere, hvornår og hvordan man øger fysisk aktivitet, og derefter øge den til det højest mulige niveau, samtidig med at man undgår alle de potentielle negative konsekvenser som puls og blodtryk.

Obesity Management
Fedme Ledelse
Mens fedme er et kompliceret problem med flere variabler, såsom køn, genetik, alder og endda ernæring, er der stadig en vigtig variabel, der er almindelig på alle områder af livet - kalorier. Så hvordan kommer du i gang?

Kalorier i fedme Management

Kalorier er kritiske! De bestemmer den type mad, du spiser, den energi, du bruger, og din krops reaktion på træning. Dit mål er at skabe et sundt antal kalorier for dig - dette vil blive omtalt som din BMR (Basal Metabolic Rate). Din BMR måles også, selv når du er sund: du er ikke overvægtig eller overvægtig, fordi du spiser rigtigt.
Dit basale stofskifte vil fortsætte med at stige over tid, hvis du spiser korrekt. Målet varierer afhængigt af hvor meget fedt du skal tabe, hvor mager du er, og til hvilken intensitet du er på dine træningsprogrammer.
Den mest almindelige måde at komme i gang med kalorievedligeholdelse og vægttab er gennem en online kaloriesporingsplatform. Du vil starte med at oprette en profil og logge dine træninger og dine aktiviteter. Du vil derefter spore dine kalorier, og efter en måned eller deromkring vil du kontrollere resultaterne for at se, hvordan du har det.

Når en person har opnået dette mål antal vægttab, skal han opretholde sit vægttab.

Fedme Management med naturlige kosttilskud

At tabe sig og skabe en sundere livsstil kan være udfordrende. Kostplaner kan være kedelige og giver ikke altid det, du har brug for til succes. Men den mest effektive plan er en, der er individualiseret.
Heldigvis er naturlige produkter i stand til at hjælpe dig med at styre din vægt. Naturlige vægttab produkter kan hjælpe dig med at nå dine vægttab mål ved at styre dit stofskifte. De kan hjælpe dig med at holde overskydende kalorier fra at akkumulere i din krop og forbedre dit helbred på lang sigt.
Bestræbelser på at styre vægten, såsom disse naturlige vægttabsprodukter, kræver en masse forskning og omhyggelig overvejelse. Kosttilskuddene er sikre, og de kan give de fordele, du leder efter. Det er dog vigtigt at overvåge dem nøje for at sikre, at du får de resultater, du håber på.

Obesity Supplements
Fedme kosttilskud

Kosttilskud til vægttab

Der er flere naturlige vægttab kosttilskud, som du kan bruge i et forsøg på at tabe sig. Disse naturlige vægttab kosttilskud har haft en betydelig indvirkning på folks liv og deres vægttab indsats. De har vist sig at give effektive vægttab resultater.

Urte vægttab kosttilskud er blevet populære på grund af deres effektivitet. De giver de resultater, du har brug for uden de bivirkninger, der følger med konventionelle vægttab kosttilskud. Mange af disse naturlige kosttilskud sælges som kosttilskud. Det betyder, at de er beregnet til at blive taget som en del af en sund kost.

Find de bedste piller til behandling af fedme 


comments powered by Disqus