Forside  /   Vægtkontrol  /  Hvad er fedme?

Hvad er fedme?

Hvad er fedme? Globalt, er fedme en af de førende årsager til sundhedsproblemer. Det er et fænomen, der medfører ophobning af fedt i en persons væv hvorved sådan få overvægt og blive overvægtig. Forskning har afsløret, at en forbløffende 45-70% af den voksne befolkning i verden er fede eller overvægtige. Rundt om i verden, har forekomsten af fedme næsten fordoblet fra 1980 til 2008. Dette er imidlertid en alvorlig bekymring for verden som helhed.

Fedme og sygdomme

Fedme øger risikoen for flere ødelæggende og invaliderende sygdomme. Disse omfatter:

  • Gigt
  • Hjerte-kar-sygdom
  • Højt blodtryk
  • Maligne sygdomme som tyktarmen, prostata, bryst samt kræft i bugspytkirtlen.
Men der er også visse underliggende sygdomme eller sygdomme, der kan undertiden bidrage til vægtøgning som hypothyroidism (underaktiv skjoldbruskkirtel). Det er bydende nødvendigt at forstå, at sundhed lidelser som dette ikke typisk forårsager vægt problemer hvis ordentligt kontrollere med de rigtige medicin.

Hvad er fedme?

Hvad er fedme? Fedme er identificeret , når en persons body mass index (BMI) er 30 eller højere. Dybest set, body mass index for en person, der beregnes ved at dividere vægten i kilogram (kg) af din højde i meter (m) firkant.

En persons vægt status kan estimeres ved hjælp af nedenstående diagram:
BMIVÆGT STATUS
Under 18,5Undervægt
18,5-24,9Normal
25,0-29,9Overvægt
30,0-34,9Fede klasse jeg
35,0-39,9Overvægtige (klasse II)
40.0 og højereEkstremt overvægtige (klasse III)

Årsager til fedme

Den vigtigste årsag til fedme er den overskydende kalorieindtag, end sådan en individuel brænder. Som et resultat, gemmer kroppen overskydende i visse væv fører til fedme. Dog har fedme været kendt for at være forårsaget af flere betingelser samt aktiviteter. Disse kan være adfærdsmæssige, genetiske og hormonelle virkninger. Dybest set, de væsentligste årsager til fedme er:

Inaktivitet: en person, der ikke er aktive fratager ordningen organ brænder kalorier. Med en stillesiddende livsform imidlertid der højt indtag af høje kalorier måltider hver dag uden at brænde kalorier via øvelser samt normale aktiviteter.

Usunde spisevaner: For en person, der forbruger flere kalorier, der han brænder, tt er bydende nødvendigt at forstå, at vægtøgning er uundgåelig.

Når du er overvægtige, kan din generelle livskvalitet mindskes. Du kan muligvis ikke gøre ting du plejede at gøre, som deltager i underholdende aktiviteter. Du kan undgå offentlige steder. Fede mennesker kan endda oplever diskrimination.

Andre vægt-relaterede spørgsmål, der kan påvirke din livskvalitet omfatter:

  • Depression
  • Handicap
  • Seksuelle problemer
  • Skam og skyld
  • Social isolation
  • Lavere arbejde præstation
Hvordan til at reducere fedt og behandle fedme? 


comments powered by Disqus