Forside  /   Helse og Skønhed  /  Effektiv behandling af voksen acne

Effektiv behandling af voksen acne

Artikel skrevet af <em>Centret for Helbredspleje</em>Artikel skrevet af Centret for Helbredspleje

© Jennifer Greenwood (2022-07-21)
Effektiv behandling af voksen acne Acne er et almindeligt problem for millioner af mennesker. Voksne mænd og voksne kvinder er ikke forsikret mod disse grimme småting såvel som teenagere og unge. Så hvad vil du gøre, hvis du pludselig bemærker disse røde / hvide / sorte pletter på dit ansigt eller krop? Hvad er den bedste effektive behandling for voksen acne?

Folk har forskellige tilgange til voksen acne. Sidstnævnte afhænger undertiden af deres helbred, alder, køn osv. Og nogle gange ikke. Nogle mennesker er ikke opmærksomme på deres acne og tror, at det vil gøre det, og faktisk nogle gange sker det virkelig sådan.

Årsager til voksen acne

Årsager til voksen acne kan være lige så forskellige som størrelserne på disse grimme pletter. Hvad er de? En af de mest almindelige årsager til, at acne vises, er et problem med hormoner. Dette problem kan igen skyldes aldersrelaterede problemer.

Selvom dette ofte sker i pubertetsalderen, som ofte er forbundet med udbrud af hormoner og mange acne pletter i hele kroppen, er det i tilfælde af acne hos voksne ofte forårsaget af hormonelle ændringer eller af p-piller.
Ligesom årsager til enhver sygdom eller bare årsager til alt, hvad vi får, og som er relateret til vores kroppe, kan acne være forårsaget enten af interne eller eksterne faktorer. Lad os starte med en vægt på interne årsager til acne hos voksne.

Interne årsager til acne hos voksne

Interne årsager til acne hos voksne kan være virkelig ondsindede og betyde - du ved bare ikke, hvor de kommer fra!

Hvis eksterne årsager til acne er forudsigelige til en vis grad, kan interne årsager til voksen acne virkelig forekomme uden grund - det kan se ud til, at du overholder alle hygiejnebestemmelser, du har et brusebad regelmæssigt, og efter at have haft en sportstræning, er du helt opmærksom på indholdet af kosmetik, som du bruger og ikke bruger for mange forskellige skrubber, men alligevel vises acne pletter igen og igen.

Internal causes of acne
Interne årsager til acne
Interne årsager til voksen acne kan opsummeres som følger:

  • Hormoner. Hormoner forbundet med acne kaldes androgener. Disse er oprindeligt mænds hormoner, men alle kvinder har dem til en vis grad. Og især vil du sandsynligvis have et højt niveau af androgener, hvis du er i din ungdomsår. Nogle hormonelle præparater kan også øge niveauet af hormoner i din krop - nemlig p-piller. Normalt er androgener ansvarlige for talgproduktion, som kan nævnes som den næste årsag til hudacne.
  • Talgproduktion. Hormoner kan øge funktionen af talgkirtler placeret i hele kroppen og udvikle talg (eller olie eller fedt). Høj talgproduktion kan være for meget for huden, og i dette tilfælde smører olie ikke kun huden (dvs. laver en slags beskyttende lag på huden), men fylder også hudens porer, og på den måde vises bumser, grimme udenfor og fedtede indeni.
  • Bakterier. Propionibacterium acnes er bakterier, der lever på en menneskelig hud. Denne kim kan udvikle biologisk aktive stoffer, der opløser talg. I dette tilfælde bliver huden sårbar og udsat for eksterne bidragydere til acne. Så her kan vi se symbiose af eksterne og interne årsager til acne - en "intern" bakterie giver forudsætninger for ydre farer.
  • Den fjerde årsag er relateret til nogle unormale ændringer i follikler, som også kan relateres til hormoner. Nogle gange vokser follikler for meget, så acne kan dannes af væggene i disse hudporer vokset for meget.

Eksterne årsager til acne hos voksne

Lad os nu gennemgå eksterne årsager til acne hos voksne, hvilket betyder dem, der ikke er relateret til hormoner eller aktivitet af talgkirtler eller andre organer (generelt på grund af de samme hormoners hyperaktivitet bliver disse kirtler også hyperaktive, og deres agitation forårsager generering af olie i store mængder, hvilket fremkalder kvælning af porer og acne som følge heraf).

External causes of acne
Eksterne årsager til acne
Så hvad er de eksterne årsager til voksen acne? Det kan siges, at nogle af disse kommer fra vaner og adfærd hos den person, der har acne, og de andre er faktisk ikke afhængige af personen. For eksempel kan sådanne skadelige vaner som plukning og klemning af acne nævnes som en af de mest udbredte årsager til alle typer acne.

Hvis du følger en sådan vane, vil du spore en lukket cirkel - at klemme en acne fører ofte til en ny (eller flere acnes eller noget endnu værre som betændelser og endda ar eller hudpigmentering).

Forkert voksen hudpleje

Dårlig voksen hudpleje er også en af de almindelige eksterne årsager til acne - især for folk, der laver fysisk træning eller bare bor i varme lande. Det skyldes, at sved er en af de stærkeste udløsere af udseende af acne.

Den anden gruppe består hovedsageligt af miljøfaktorer - høj støvethed på arbejdspladser, stråling samt usunde skønhedshjælpemidler, dårlig arv osv. I de fleste tilfælde er disse faktorer meget svære eller endda umulige at eliminere.

Ikke desto mindre kan man altid reducere årsagerne til voksen acne og forhindre dette hudproblem.
Forebyggelse er lettere end medicin - denne universelle regel gælder også for acne. Selvfølgelig, hvis du fjerner enhver faktor, der kan forårsage acne, og det afhænger af dig - vil du gøre et afgørende skridt foran i din kamp.

Makeup og voksen acne

Er der nogen forbindelse mellem makeup og acne? Ja, makeup er en af årsagerne til voksen acne. Det er ikke en slags fornemmelse eller noget. Det er en ganske etableret kendsgerning, og alle de mennesker, der er bekymrede for deres hudprodukter i særdeleshed og sundhed generelt, ved om det samme. Her taler vi primært om kvinder, for sikkert vedrører alle "makeup-problemer" kvinder meget mere end mænd.

Acne caused by makeup
Acne forårsaget af makeup
Og hver kvinde bør vide, hvilken makeup hun kan bruge for at undgå så udbredte og irriterende problemer som acne. Kosmetisk, der forårsager acne, er dog og på trods af alt meget udbredt, og mange kvinder bruger det stadig og klager over at have acne bare uden at vide, hvad årsagen til deres problemer er.

Acne forårsaget af makeup

Faktisk ligger svaret, som det sker ofte, simpelthen på overfladen. At tage sig af din hud bør ikke være en besættelse, selvom det i nogle tilfælde er med kvinder. Men ikke desto mindre har især acne og "acne forårsaget af makeup" en tendens til at dukke op, hvis den voksne hudpleje er mangelfuld... eller dybest set håndtag.

En sådan famlende adfærd vedrører for det meste manuel fjernelse af acne, nemlig klemning og plukning. Det er dog ikke relateret til vores hovedemne, selvom det bliver meget afgørende på grund af næsten samme grunde.

What is non-obsessive skin care?
Hvad er ikke-obsessiv hudpleje?
Hvad mener vi med at tale om "ikke-obsessiv hudpleje"?

  • Kosmetik må ikke være et livsformål. Selvfølgelig er det godt at se godt ud, men der er tilfælde, hvor vi ikke gør os mere attraktive med makeup. Bortset fra det faktum, at din elskede person kan blive forelsket i en anden, når han endelig ser dig uden maquillage, kan du bare ødelægge din hud på en eller anden måde.
  • Det anbefales ikke at bruge for mange scrubs - de skrubber din hud så meget, at den bliver for tynd og sårbar.
  • Prøv at vælge makeup til acne udsat hud. Og for fine pulvere anbefales heller ikke - vil du have disse pulvere til at komme ind i alle mikroskopiske huller på din hud? Fyldning af disse huller (eller porer eller follikler) er simpelthen den første fase af dannelsen af acne.
Der er en sammenhæng mellem makeup og akne - og det er bare en simpel illustration. Det samme er med kosmetik, der indeholder olie - et vigtigt middel til porekvælning.

Hvordan man forhindrer årsager til voksen acne?

Gå ikke i panik, hvis du har en dårlig hud. Bare tænk godt på årsager til voksen acne og vælg makeup til acne udsat hud for at forhindre alle disse bumser.

Hvis du har en acne udsat hud, kan du bruge makeup til at skjule bumserne, men i virkeligheden bliver du nødt til at passe på huden! Det er bedre at bruge behandling til at forhindre bumser i at dukke op end at skjule din acne under makeup.

Kostplan til behandling af voksen acne

Vi har allerede gennemgået de vigtigste årsager til acne. Du kan også læse om dem på internettet, det er helt sikkert. Og hvis du har læst om dem, og hvis du læser denne artikel, kan det sandsynligvis betyde, at dette problem forstyrrer dig og repræsenterer et vigtigt problem for dig.

De fleste af os kender til i det mindste nogle måder at acne behandling på. Hvis du har været interesseret i acne årsager, har du måske læst noget om deres eliminering. Og du skal vide, at forebyggelse er bedre end behandling og absolut bedre end genbehandling. Hvad der kan være nyt for dig er, at din kost kan have indflydelse på din hud, så du vil måske foretage justeringer i din kost for at forhindre voksen acne!

Kost til acne behandling

Du kan forhindre udseende af acne eller fastgøre processen med deres eliminering på forskellige måder, men korrekt kostplan for acne behandling er en af de mest almindeligt anvendte og effektive måder.

Diet for Acne Treatment
Kost til behandling af voksen acne
Sagen er, at mange mennesker har underskud af forskellige vitaminer og vitale mineraler i deres organismer. Og som følge heraf bliver deres immunresistens lavere. Nogle mineraler og vitaminer er afgørende for huden - og når du ikke får nok af dem, bliver huden selvfølgelig svagere mod ydre påvirkninger. Så her kan en ordentlig kost hjælpe dig.

En ordentlig kostplan for acne behandling betyder ikke nødvendigvis, at du skal følge nogle specielt designet kost og undgå at spise kød og fedt eller noget. Dette indebærer kun sund mad med tilstrækkelig mængde vitaminer og mineraler, der kræves til regelmæssig udvikling af huden (du bør helt sikkert ikke glemme andre dele af kroppen).

Så vælg bare en god kost, og acne vil være sjælden gæst i dit liv. Dette er selvfølgelig en ting, du er ivrig efter at følge.
Prøv at udelukke fastfood fra din ernæring. Disse hamburgere og colaer vil ikke fodre dig med for mange vitale vitaminer, og desuden er det nyttigt at holde stabil vægt.

Sund livsstil til behandling af acne

Selvfølgelig er rygning forbudt (bestemt rygning er ikke din ernæring, men ikke desto mindre et beslægtet og vigtigt problem). Drikke alkohol bør begrænses. Brug flere grøntsager (især friske), erstat cola og alkoholholdige drikkevarer med juice.

Dette er en grundlæggende kostplan for acne behandling , men hvis du vælger en sund livsstil og ordentlig medicin til at stoppe acne, vil du slippe af med acne en gang for evigt!

Hvordan man behandler voksen acne?

Hvordan man behandler voksen acne? Uanset hvad du foretrækker, skal du holde dig væk fra at skrubbe eller poppe eller gnide acne. Sidstnævnte er meget hyppig blandt teenagere, men i tilfælde af voksen acne sker det også ofte. Lad os kalde det den anden tilgang. Faktisk, manuel fjernelse af acne kan gøre dig mere skade end gavn. Det værste her er, at du nemt kan få en infektion gennem et lille sår, som du laver på din hud.

Avoid Acne Squeezing!
Undgå manuel acne klemning!
Det sted, hvor du har fjernet acne, vil blive betændt og svulme. I nogle tilfælde kan ar forblive - du forstår, at det vil være en tung betaling for dine gerninger. Især hvis vi taler om ansigtsacne - under alle omstændigheder indser du, at en hvid plet på dit ansigt, som vil forsvinde (selvfølgelig mere sandsynligt, hvis du anvender en vis behandling på det) i nogle dage ikke er værd at de ar, der vil definere dit udseende i resten af dit liv.

Så selvom du har poppet noget acne før, og det var heldigt, og det var okay, og du ikke har fået nogen infektion - tro ikke, at det vil gentage sig igen og igen og igen, og at al acne skal poppes / skrubbes.

Medicin til behandling af acne

Det er ikke så nemt at finde en passende acne behandling. Mange lidende mennesker leder efter medicin til acne behandling, og ikke alle er så vellykkede i at finde det meget stof, der er nyttigt og har virkelig naturlig oprindelse.

Faktisk er der præparater, der anses for at være naturlige og sikre, og har ikke meget eller endda ikke har nogen bivirkninger. Men der er også medicin til acne behandling med bevist handling, stadig ikke så sikker som naturlige. Blandt disse er retinoider, isotretinoin og selvfølgelig benzoylperoxid.

Receptpligtig medicin baseret på benzoylperoxid

Benzoylperoxid er et komplekst handlingslægemiddel, et af mange lægemidler til acnebehandling. Det har været brugt til acne behandling i mange år, og i dag produceres under forskellige navne og forskellige varemærker (for eksempel er Clearasil en af de mest almindeligt kendte). Kompleks virkning af benzoylperoxid manifesterer sig i dens indvirkning på vækst og udvikling af bakterier og på huden.

Præparatet hæmmer væksten af nogle bakterier, og de andre dræbes simpelthen af det.
Effekten på huden udføres gennem oxidering og skalering af huden, hvilket forhindrer udseende af acne. Nogle præparater indeholdende benzoylperoxid absorberer også talg og forhindrer follikler i at kvæle.

Benzoyl Peroxide Cream
Benzoylperoxid creme
Benzoylperoxid kan have forskellig koncentration i det lægemiddel, du skal bruge, koncentrationer på 2,5%, 5% og 10% anvendes oftest. Selvfølgelig er præparatet, der indeholder mere benzoylperoxid, stærkere og har mere kraftfuld virkning, men du vil ikke have bedre effekt, hvis du anvender den stærkeste.

Naturlig behandling af voksen acne

Det er bedre at starte fra naturlige lægemidler til acnebehandling, ikke afhængigt af sværhedsgraden af din sygdom, og så, hvis du føler, at større dosis af præparatet skal påføres, og den oprindeligt anvendte ikke er tilstrækkelig, skal du tage den stærkere.

Natural Treatment of Adult Acne
Naturlig behandling af voksen acne
Men under alle omstændigheder er det bedre at konsultere en læge for ikke at skade med gode hensigter. Sagen er benzoylperoxid har nogle bivirkninger, der hovedsagelig er relateret til tørring af huden. Så du har risiko for at have for tør hud efter akavet påføring af præparatet, hvilket kan føre til acne igen.

Effektiv behandling af voksen acne

Det sker ofte, at efter at have afsløret acne, løber folk til læger (hudlæger, kosmetologer) med anmodninger om hjælp. Det er mere rimeligt - alligevel kan en specialist give dig et bedre råd og anbefale en effektiv behandling af voksen acne.

Det vigtigste er, at du måske ikke konsulterer en læge, hver gang du har noget hudproblem. Men omhyggelig opmærksomhed på tilstanden af dit helbred er altid en positiv måde at leve på. Du kan forhindre acne, før det ser ud, så du virkelig ikke behøver at kigge efter nogen behandling for voksen acne eller vælge nogen af dine tilgange.

Find ud af, hvordan du behandler voksen acne 


comments powered by Disqus