Forside  /   Helse og Skønhed  /  Hvordan slippe af med acne på kroppen

Hvordan slippe af med acne på kroppen?

Artikel skrevet af <em>Centret for Helbredspleje</em>Artikel skrevet af Centret for Helbredspleje

© Jennifer Greenwood (2022-09-14)
Hvordan slippe af med acne på kroppen? Det er ikke så nemt at slippe af med acne. Især hvis det er en kropsacne (blandt det er rygacne kendt for at være den sværeste at udrydde, og nakke acne er den mest smertefulde). Nu er forskellige acne behandling medicin blevet udviklet, men selvfølgelig ikke alle af dem kan være nyttige i et individuelt tilfælde. For eksempel foreslår gammel medicin at smøre bumser med saft af celandine.

Krop Acne

Acne er ikke kun et teenageproblem. Acne kan også påvirke voksne og kan være en reel udfordring at behandle. I denne artikel vil vi fokusere på voksen acne, der vises på kroppen, forklare, hvordan man behandler det, og give dig nogle tips til at undgå denne tilstand.

Voksen kropsacne er en almindelig hudtilstand, der kan være meget frustrerende. Det anslås, at mere end 726 millioner mennesker verden over lider af kropsacne, og det kan være ekstremt besværligt.
Acne kan forekomme på enhver del af kroppen, men er mere almindeligt set på ansigt, nakke, bryst og ryg. Der er mange forskellige årsager til voksen kropsacne, men de mest almindelige er genetik, hudsygdomme og miljøet.

Hvad er kropsacne?

Kropsacne er en tilstand, der kan defineres som tilstedeværelsen af bumser, hudorme, whiteheads eller cyster på kroppen. Det er vigtigt at bemærke, at kropsacne er forskellig fra hovedbundsacne, som er en anden form for acne, der kan forekomme på hovedet.

What is body acne?
Hvad er kropsacne?
Kropsacne ses oftest hos unge og unge voksne, men det kan også forekomme hos voksne. Den nøjagtige årsag til kropsacne er ukendt, men det menes at være relateret til hormoner, genetik og miljøet.

Årsager til kropsacne hos voksne

Hvad er hovedårsagerne til kropsacne hos voksne? Kropsacne hos voksne er primært forårsaget af visse hudforhold, som kan blive forværret i løbet af en persons voksne liv. Det er vigtigt at holde huden på din krop ren for at forhindre acne udbrud, da den samlede krop er tilbøjelig til det.

Som kvinde skal du være opmærksom på, at nogle hormonelle ændringer, der kan opstå under graviditet og / eller amning, kan være ansvarlige for udbrud.

Hormonelle ændringer

Hormonelle ændringer , der opstår, når vi går ind i midten af 20'erne, som normalt er i slutningen af puberteten, er årsagen til acneudbrud hos næsten alle de mennesker, der udvikler det i denne alder. Hormonelle ændringer hos voksne kan omfatte udsving i hormonniveauer på grund af andre medicinske tilstande såsom hypothyroidisme, polycystisk ovariesyndrom, diabetes og ændringer i testosteronniveauer.

Disse ændringer omfatter også præmenstruelt syndrom (PMS), som har tendens til at forekomme hver måned hos kvinder, og disse er normalt forårsaget af udsving i mængden af progesteron og østrogen i den kvindelige krop. Hormonelle ændringer, der har tendens til at forekomme under graviditeten, kan også være hovedårsagen til acneudbrud hos nogle af de kvinder, der udvikler det i denne fase.

Stress

Efterhånden som stress stiger, har hormoner i kroppen tendens til at stige, hvilket igen fører til produktion af mere talg i kroppen, og hudens porer har tendens til at blive blokeret.

Dette er en af hovedårsagerne til kropsacne hos voksne, da det påvirker oliekirtlerne i kroppen, som er ansvarlige for at fjerne olie og bakterier fra huden. Overskydende olie og snavs fører til acneudbrud, som kan ske på grund af for store mængder stress.

Dårlig kost

Kostfaktorer , der kan forårsage voksen acne omfatter spise junkfood, der er rig på sukker, og fedtet, fedtet mad er en stor bidragyder til acne. Også at spise fødevarer, der er rige på fedtsyrer, bør undgås for at forhindre udbrud.

Dette skyldes, at niveauerne af fedtsyrer i kroppen stiger, når forbruget af fedtholdige fødevarer stiger, hvilket fører til en stigning i risikoen for kropsacne.

Fedtsyrer kan forårsage en hormonel ubalance ved at øge niveauet af østrogen og testosteron i kroppen, hvilket er en af grundene til acne udbrud hos voksne.

Hård hudrensning

En meget hård hudrensningsprocedure, der involverer hyppig sæbevask, kan forværre hudens tilstand, og dette kan føre til udbrud hos visse personer. Det er vigtigt at huske, at det ikke er nødvendigt at vaske din krop helt hele tiden.

Brug fugtgivende sæber i stedet for hård rengøring for at forhindre acne. Undgå også at tage brusere for ofte, hellere tage dem hver anden dag, da dette viser sig at være en af de bedste fremgangsmåder til at kontrollere kropsacneudbrud.

Symptomer på Kropsacne hos voksne

Kropsacne kan forekomme på ethvert område af kroppen, men det ses oftest på brystet, ryggen, skuldrene og balderne. Symptomerne på kropsacne ligner dem af ansigtsacne, men de kan være mere alvorlige.

Kropsacne kan forårsage store, røde og smertefulde bump, bumser, hudorme og whiteheads. Kropsacne kan også føre til ardannelse.
Symptoms of body acne
Symptomer på kropsacne

Hvordan slippe af med acne på kroppen?

Hvordan slippe af med acne på kroppen? Mange kilder foreslår at helbrede acne med salicylsyre. Der er også specielle cremer, der sælges i apoteker, og som du også kan prøve. En anden velkendt ingrediens, der ofte bruges i acne behandling medicin er benzoylperoxid, der kan bruges til at tørre din beskadigede hud.

Ofte opnås gode resultater ved at anvende benzoylperoxid eller salicylsyre til aftørring af acnes og derefter smøre med cremer, der indeholder alfasyrer - disse cremer hjælper med at tørre døde hudceller, hvilket forhindrer tørring af huden). Desværre medfører disse kemikalier ofte farlige bivirkninger: irritationer og udslæt.

Acne behandling medicin indeholder ingredienser, der blokerer oliekirtler og forhindre talg produktion. Derudover er nogle lægemidler også kendt for at fjerne bakterier fra porerne og dermed hjælpe med genopretningsprocessen.
For eksempel hjælper retinoider (vitamin A-derivater) med at eliminere hudinfektioner. De styrer også aktiviteten af keratin, hvilket gør det ydre lag af huden blødere, og så de letter skrælning. Men, forvent ikke hurtige resultater, da proceduren for acne behandling indebærer måneders behandling og pleje.

Bivirkninger af acne medicin

Der er en række bivirkninger, der er forbundet med acne medicin. Disse bivirkninger kan variere fra mild til svær, og de kan endda være livstruende. Nogle af de mest almindelige bivirkninger af acne medicin omfatter mavesmerter, diarré, kvalme, opkastning, og hovedpine.

Nogle af de mere alvorlige bivirkninger af acne medicin omfatter leverskader, nyreskader, og en øget risiko for at udvikle kræft.
Det er vigtigt at tale med en sundhedspersonale, før du starter nogen acne medicin og at være opmærksom på de risici, der er forbundet med medicin.

Kosmetiske procedurer

En anden mulighed i behandling af kropsacne er kosmetiske procedurer. Disse omfatter kemisk peeling, laserbehandling og mikrodermabrasion. Kemisk peeling er gjort for at mindske udseendet af kroppens acne på huden ved hjælp af syreopløsninger. Den kemiske skrælning er den mest populære type kosmetiske procedurer. Med det kan du opnå klarere hud inden for få procedurer.

Chemical peeling
Kemisk skrælning
Andre typer kosmetiske procedurer omfatter hudforyngelse, laserbehandling og mikrodermabrasion. Laserbehandlingen nedsætter også kropsacne. Det får også huden til at se lysere ud. Under behandlingen fjernes de øverste lag af huden gennem de målrettede områder af huden. Laserbehandlingen glatter også den ru og grove hud for at fjerne dens udseende.

Microdermabrasion er en anden metode til at forbedre huden ved at eksfoliere døde celler, som forbedrer cirkulationen og forhindrer kropsacne.

Naturlig Acne Behandling

Der er naturlige acne behandling medicin til at helbrede acne på kroppen. Disse produkter kommer i form af piller, der behandler acne indefra og cremer, der rydder huden udefra. Disse acne behandling medicin er helt sikkert, men ofte hjælpe langsommere end receptpligtig medicin.

Natural Acne Treatment
Naturlig Acne Behandling
For eksempel kan en lidende bemærke første forbedring efter den første anvendelse af benzoylperoxid, og det kan tage et par dage for naturlige acne produkt at hjælpe. Stadig, masser af kroppen acne syge foretrækker naturlige acne behandling medicin , fordi de behandler acne på kroppen uden bivirkninger.

Der er også specielle kropsvask designet til hærdning af acne. Iblødsætning i et varmt bad kan også være nyttigt, især hvis du bruger de ovennævnte vaske.
Behandling af kropsacne med naturlige lægemidler kan tage flere uger at se resultater. De kan påføres topisk og indtages oralt for hurtigere resultater. Fordele ved naturlige acne medicin er, at de ikke producerer bivirkninger som acne ardannelse eller rødme i huden. Det er meget svært at støde på bivirkninger på naturlige acne behandling medicin som resultaterne af ansøgningen er langsommere, men permanent.

Naturlige acne behandlinger kan også være billigere end receptpligtig medicin. Du kan købe naturlige acne behandling medicin på mange steder til behandling af acne på kroppen. Det er dog klogt at finde et anset websted for at undgå at købe forfalsket produkt.

Sådan forebygges acne på kroppen?

Der er nogle ting, som du ikke bør gøre med din acne på kroppen. For det første må du under alle omstændigheder ikke skrubbe, poppe det eller fjerne på lignende måde. Det eneste du skal gøre er at vaske din acne og behandle den med en creme eller et andet præparat. Skrubning, popping eller ridser acne kan føre til endnu større problemer med din hud. Du bør heller ikke bære for tykt og groft tøj; husk at enhver friktion mod kropsacne vil irritere den.

Men som i tilfælde med enhver anden sygdom er den mest effektive måde ikke at finde ud af, hvordan man kan slippe af med acne på kroppen. Den mest effektive måde er at forhindre acne. Derfor skal du være forsigtig med at vælge tøj til træning, tage et regelmæssigt brusebad og / eller bad, være opmærksom på din kost, især hvis du har overfølsomhed, i fint, passe på dit helbred og risikoen for at få acne samt andre problemer med din hud, vil reducere betydeligt.

Find de bedste acne behandling medicin 


comments powered by Disqus