Forside  /   Helse og Skønhed  /  Voksen hormonelle Acne

Voksen hormonelle Acne

Artikel skrevet af Centret for Helbredspleje

Voksen hormonelle Acne Specialister siger, at acne er forårsaget af hormoner, men der var ingen seriøse undersøgelser af fænomenet at date. Undersøgelse foretaget for nylig har etableret at næsten 50% af alle kvinder oplever voksen acne udbrud i løbet af ugen før deres menstruationscyklus.

Interessant om voksen hormonelle acne er det faktum, at de ikke kan blive behandlet af de sædvanlige terapi metoder. Aktuel antibiotika og topiske retinoider er uanvendelig i dette tilfælde. Være opmærksom på følgende kendsgerninger til at identificere hormonelle acne:

  • Acne skete første gang i voksen alder;
  • Acne udbrud intensivere før menstruation;
  • Rapport om uregelmæssige menstruationer;
  • Over-aktive talgkirtler i ansigtet område;
  • Hirsuties (forhøjet niveau af hår på dit ansigt eller endda hår på atypiske steder);
  • Øget niveau af nogle mandlige hormoner i blodet.

Årsager af hormonale Acne

Acne provokeret af hormonel påvirkning begynder i en alder af 20-25, nogle gange det er aktuelt for teenagere og til tider modne kvinder kan have det. Voksen acne bumser vises normalt på ansigtet, hage især og kæbe. Men nogle gange er der acne spor på bryst eller ryg. Uanset det faktum at hormonrelaterede påvirket voksen acne er sjældent alvorlig og normalt manifesterer sig som små inflammatoriske knuder og papler, kvinder lider af sygdommen ikke hjælpe, men spørger mig selv: Hvordan starter det?

Det er kendt, at vores binyrerne begynde at gøre en androgen, dihydroepiandrosterone sulfat (DHEAS), når vi er børn af omkring 10 år gammel. Også begynder breakout af puberteten to mere androgener, såkaldte "mandlige" hormoner, dehydrotestosterone (DHT) og testosteron, at arbejde i kvinders kroppe. De alle stimulerer talgkirtlerne til at producere mere af hudens naturlige olie eller talg.

Det er derfor så mange teenagere lider af fedtet hud og akne. Og drenge, der har flere "mandlige" hormoner, lider af teen acne oftere end piger. Teenager's acne er let at behandle. Niveau af hormoner er meget fleksible på unge organer. Første linje behandlinger vil hjælpe i de fleste tilfælde og omfatter topiske retinoider og benzoylperoxid, understøttet af mundtlige antibiotika. Men efter den første forbedring kan der komme en periode, hvor de hormonelle niveau ændringer og kroppen stopper reagerer på behandlingen. I sådanne tilfælde bør behandlingen procedure ændres.

Voksen hormonelle Acne

Mens nogle voksne kan begynde at udvikle deres acne kun udgangspunkt i tyverne eller 30s, visse mængden af dem synes at aldrig vokser fra det, passerer ind i voksenalderen med de samme udbrud. Det sker på grund af ændringer i hormonelle niveau. Når en kvinde nærmer sig sin menstruation, er østrogen niveau faldende. Æggestokkene efter ægløsning producerer progesteron og dette hormon stimulerer talgkirtler. Acne kommer som følge af dette.

Nogle gravide kvinder påvirkes af hormonrelaterede forårsaget acne. I tredje trimester ophøje deres talgkirtler olieproduktion, forårsager hyppige udbrud. Der er kvinder, der lider af acne udbrud efter overgangsalderen som testosteron-niveau bliver højere, mens østrogen niveau er faldende.

Som du kan se, kan voksne opleve acne problemer under hele deres liv fra pubertet til deres gamle år. Disse problemer kan ikke forsvinder med alderen og kan endda blive værre. Hvis du ønsker at opnå store resultater, se din hudlæge, som vil hjælpe dig med at udvikle den bedste behandlingsmulighed for acne.

Læs mere om voksen acne produkter 


comments powered by Disqus