Forside  /   Helse og Skønhed  /  Voksen hormonel acne

Voksen hormonelle Acne: Årsager og behandling

Artikel skrevet af <em>Centret for Helbredspleje</em>Artikel skrevet af Centret for Helbredspleje

© Jennifer Greenwood (2019-05-24)
Voksen hormonelle Acne: Årsager og behandling Specialister siger, at acne er forårsaget af hormoner, men der var ingen seriøse undersøgelser af dette fænomen til dato. Undersøgelse foretaget for nylig har etableret at næsten 50% af alle kvinder oplever voksen acne udbrud i løbet af ugen før deres menstruationscyklus.

Interessant om voksen hormonelle acne er det faktum, at de ikke kan blive behandlet af de sædvanlige terapi metoder. Aktuel antibiotika og topiske retinoider er uanvendelig i dette tilfælde. Være opmærksom på følgende kendsgerninger til at identificere hormonelle acne:

 • Acne skete første gang i voksen alder;
 • Acne udbrud intensivere før menstruation;
 • Rapport om uregelmæssige menstruationer;
 • Over-aktive talgkirtler i ansigtet område;
 • Hirsuties (forhøjet niveau af hår på dit ansigt eller endda hår på atypiske steder);
 • Øget niveau af nogle mandlige hormoner i blodet.

Hvad er voksne hormonelle Acne?

Hormonelle acne eller voksen hormonelle acne er også kendt som acne vulgaris er forårsaget på grund af forstyrrelser i huden betingelse opstår på grund af overproduktion af androgen hormoner i kroppen. Testosteron eller Androgen siges at være den vigtigste kønshormon, som er fundet både hanner og hunner. Voksen hormonelle acne er forårsaget på grund af overdreven produktion af androgen i kroppen.

Androgen hormoner tendens til at stimulere talgkirtler, der producerer en stor mængde af naturlige olie eller sebum i huden. Denne sebum produceret samler i hår porer eller hårsække og senere bliver blandet med døde celler og bakterier, der fører til dannelse af pletter eller bumser.

Hormonelle acne er helt almindeligt at vises i puberteten, men i visse tilfælde fortsat det vises i ældre mennesker. Det ses også, at unge eller teenagere lider mere af hormonelle acne på grund af de hormonelle forandringer , tage del i deres krop i løbet af denne tid.

Også i denne periode er hormonelle acne mere mærkbar i hanner i forhold til kvinder på grund af det faktum, at hanner producere mere testosteron end hunner. Mens kvinder kan lide mere fra sådanne acne under de naturlige cykluser undergår de, der omfatter graviditet, menstruation og overgangsalder.

Udvikling af voksen hormonelle Acne

Mens nogle voksne kan begynde at udvikle deres acne starter kun fra deres 20s eller 30s, synes en vis mængde af dem at aldrig vokser fra det, passerer ind i voksenalderen med de samme udbrud. Det sker på grund af ændringer i hormonelle niveau. Når en kvinde nærmer sig sin menstruation, er østrogen niveau faldende. Æggestokkene efter ægløsning producerer progesteron og dette hormon stimulerer talgkirtler. Acne kommer som følge af dette.

Development of Adult Hormonal Acne
Nogle gravide kvinder påvirkes af hormonrelaterede forårsaget acne. I tredje trimester ophøje deres talgkirtler olieproduktion, forårsager hyppige udbrud. Der er kvinder, der lider af acne udbrud efter overgangsalderen som testosteron-niveau bliver højere, mens østrogen niveau er faldende.

Som du kan se, voksne kan opleve acne problemer under hele deres liv fra pubertet til deres gamle år. Disse problemer kan ikke forsvinder med alderen og kan endda blive værre.
Hvis du ønsker at opnå store resultater, se din hudlæge, som vil hjælpe dig med at finde den bedste acne behandling.

Årsager af hormonale Acne

Acne provokeret af hormonel påvirkning begynder i en alder af 20-25, nogle gange det er aktuelt for teenagere og til tider modne kvinder kan have det. Voksen acne bumser vises normalt på ansigtet, hage især og kæbe. Men nogle gange er der acne spor på bryst eller ryg. Uanset det faktum at hormonrelaterede påvirket voksen acne er sjældent alvorlig og normalt manifesterer sig som små inflammatoriske knuder og papler, kvinder lider af sygdommen ikke hjælpe, men spørger mig selv: Hvordan starter det?

Det er kendt, at vores binyrerne begynde at gøre en androgen, dehydroepiandrosterone sulfat (DHEAS), når vi er børn af omkring 10 år gammel. Også begynder breakout af puberteten to mere androgener, såkaldte "mandlige" hormoner, dehydrotestosterone (DHT) og testosteron, at arbejde i kvinders kroppe. De alle stimulerer talgkirtlerne til at producere mere af hudens naturlige olie eller talg.

Det er derfor så mange teenagere lider af fedtet hud og akne. Og drenge, der har flere "mandlige" hormoner, lider af teen acne oftere end piger.
i modsætning til voksen acne, teen acne er ofte let at behandle.
Niveau af hormoner er meget fleksible på unge organer. Første linje behandlinger vil hjælpe i de fleste tilfælde og omfatter topiske retinoider og benzoylperoxid, støttet af oral antibiotika.

Men efter den første forbedring kan der komme en periode, hvor de hormonelle niveau ændringer og kroppen stopper reagerer på behandlingen. I sådanne tilfælde proceduren for voksen hormonelle acne behandling bør ændres og det er ofte foreslået for at prøve naturlige piller for hormonelle acne.

Fælles faktorer, der udløser hormonelle Acne hos voksne

Der er nogle mennesker, der kan opleve mere af hormonelle acne på grund af arvelige faktorer.

Som vi nævnte før, er puberteten en anden faktor, der kan udløse hormonelle acne. Puberteten er den alder, hvor unge kønsmodne og bliver i stand til reproduktion. Kroppen (både hanner og hunner) under denne periode gennemgår mange hormonelle forandringer. Den mandlige krop i forhold til kvinder producerer overdrevent androgen hormoner, som er ansvarlige for dannelsen af bumser eller hud pletter. Kvinder på anden siden lider også af hormonelle acne på grund af en ubalance af hormoner i kroppen.

Factors That Trigger Hormonal Acne in Adults
Faktorer, der udløser hormonelle Acne hos voksne
Men de mest almindelige faktorer, der er kendt for at udløse hormonelle acne hos voksne omfatter:

 • Mangel på mineraler og vitaminer - det er indlysende, at sige at vitaminer og mineraler spiller en positiv rolle i at opretholde den balance af hormoner i vores krop. Derfor, fravær af forskellige mineraler og vitaminer i den rutinemæssige kost kan forårsage kroppen til at mangle øget immunitet, der er nødvendigt for kroppen til at bekæmpe virus og infektioner som kroppen er udsat for.
 • Stress - Stress fra binyrerne boost op produktion af hormoner, både hanner og hunner. Reaktionen forårsaget grund til at understrege, er ansvarlig for at forværre hudens tilstand.
 • Overdrevent indtag af sukker og fedtholdige fødevarer - overdreven indtagelse af fødevarer, der er rige på sukker og fedt kan også forårsage hormonel acne hos voksne. Årsag til acne skyldes hovedsagelig skyldes, at vores krop gemmer mere fedt, som vi forbruger, som senere tilstopper i huden porer. Derudover højt indtag af sukker kan forårsage betændelser på huden på grund af overproduktion af insulin i kroppen.
 • Menstruation, overgangsalder, graviditet - en kvinde under ægløsning, graviditet eller menstruation oplever en skarp nedgang i kønshormon østrogen i kroppen. Denne tilbagegang af østrogen hormon er også ledsaget af stigning af testosteron, der yderligere udløser dannelsen af acne vulgaris.
 • Døde hud ophobning - døde hudceller er også ansvarlig for at give anledning til hud akne. Den hudcelle, der samler sig i porerne blander med hud olie (sebum) kunne give anledning til huden pletter eller bumser.
 • Brug af steroider - overdreven brug af steroider kan også forårsage hormonel acne hos voksne. Brug af steroider øger produktionen af testosteron hos mænd, hvilket yderligere resulterer i en ubalance af hormoner i kroppen og giver anledning til relaterede hudproblemer.
 • Tilstedeværelse af bakterier i huden porer - tilstedeværelse af bakterier i hårsækkene resulterer i dannelsen af bumser eller mørke pletter i ansigtet.

Voksen hormonelle Acne behandling

Hormonel acne både hannen og hunnen kan behandles med 2 efter visse metoder: ikke-receptpligtige behandlinger og receptpligtige behandlinger.

Ikke-receptpligtige behandling for voksne hormonelle Acne

Natural Treatment for Adult Hormonal Acne
Naturlig behandling for voksne hormonelle Acne
 • Sæbe og vand - rengøring ansigt forsigtigt med sæbe og vand 2 gange om dagen kan hjælpe med at behandle de hormonelle acne korrekt. Hård, skal det holdes for øje, at denne voksen hormonelle acne behandling ikke vil rydde op den allerede eksisterende acne på huden, men vil sænke ned virkningen af betændelse forårsaget på grund af acne.
 • Rense - rensemidler ofte indeholder glykolsyre, benzoylperoxid, salicylsyre og svovl, som er nyttige til behandling af acne. Overdreven brug af rense bør undgås, da det måske endda skade huden eller forårsage andre hudproblemer.
 • Salicylsyre - unormal afgivelse af celler kan styres på huden ved hjælp af salicylsyre. Syre, men ikke har nogen effekt på produktionen af hudfedt og også ikke dræbe eventuelle bakterier. Syren er ansvarlig for unclogging porer forhindre læsioner i tilfælde af mildere acne.
 • Alkohol og Acetone - Acetone hjælper med at fjerne olie fra overfladen af huden, mens alkohol bruges som en mild anti-bakteriel agent. Begge agenterne bruges sammen til at udtørre huden og normalt har ringe effekt på acne.
 • Svovl - svovl er en komponent, der bruges i mange acne medicin i kombination med andre stoffer som salicylsyre og alkohol. Da det har en kun marginal effekt over acne; svovl er generelt ikke anbefales af dermatologer for voksen hormonelle acne behandling.
 • Benzoylperoxid - i tilfælde af mild acne, lægen kan anbefale gå for en hormonel acne behandling med en ikke-foreskrivende drug at have en vis mængde af benzoylperoxid. Benzoylperoxid hjælper med at ødelægge bakterier, der forårsager acne problem. For at holde acne i skak, skal sammensat anvendes kontinuerligt i mindst fire uger. I modsætning til andre over-the-counter foreskrevne produkter, det påvirker ikke talgproduktion og acne kommer tilbage når du stoppe med at bruge sammensat. Overdreven brug af benzoylperoxid kan forårsage tørhed af huden eller irritation i huden; man skal derfor passe på tidspunktet for ansøgning løsningen.
 • Aktuel retinoid gel - den aktuelle retinoid gel er nyttigt i faldende betændelse og hævelse af huden samt øger væksten af celler. Gelen stopper de nye bumser til form på huden. I forhold til andre ikke-ordineret behandlinger for hormonelle acne, kan aktuelle retinoid gel tage 8-12 uger at vise ønskede resultater.
 • Grøn te - grøn te kan indtages til lavere niveauet af inflammation i kroppen ned. Bortset fra efter den lokale praksis af hudpleje regime kan man overveje, drikke par kopper grøn te om dagen at energize huden automatisk.
 • Urte piller for hormonelle acne - der er hundredvis af naturlægemidler, økologiske, og naturlige piller for hormonelle acne i markedet, som garanti for en effektiv løsning til at slippe af hormonelle acne. En del af disse piller for hormonelle acne, er imidlertid usandsynligt, at have mange fordele, som når du stopper med at tage dem acne vil pop ud igen efter en vis tid span.

Recept behandlinger for voksen hormonelle Acne

Prescription Treatment for Adult Hormonal Acne
Voksen hormonelle Acne recept behandling
 • Retinoider eller vitamin A derivater - denne type af medicin er tilgængelige som mundtlige piller for hormonelle acne og topiske cremer. Disse medikamenter hjælpe i udslette moderat til svær acne ved at normalisere huden. Retinoider kan bruges i kombination med andre produkter til voksne hormonelle acne behandling såsom mundtlige antibiotika og benzoylperoxid til at fastgøre effekt af fjernelse af acne. Selvom topiske retinoider ikke har meget af bivirkninger, deres forbrug er ikke anbefalet til sygeplejerskernes eller gravide kvinder. Mindre bivirkninger, der er forbundet med dette produkt omfatte tørhed, rødme og kløende hud.
 • Azelainsyre - denne medicin er siges at have antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber , der hjælper med at komme af hormonelle acne. Gel eller creme bruges også til at helbrede en anden type af tilstand, som er populært kendt som Rosacea.
 • P-piller - læger ofte tyder på p-piller til kvinder til at sænke ned effekt af mandlige hormoner testosteron på acne stiger på huden. Disse præventionsmidler er grænsen til at blive brugt af kvindelige patienter kun og vise ønskede resultater i perioden af 3 til 4 måneder. Nogle af de bivirkninger forbundet med p-piller for hormonelle acne omfatter kvalme, brystspænding, vægtøgning og blodpropper.
 • Spironolacton - denne medicin bruges især til blokere virkningen af kroppens hormoner på olie kirtler til stede på huden. Denne type medicin er nyttigt for kvinder hvis acne forværres i løbet af menstruation.
Læs mere om voksne acne behandling 


comments powered by Disqus