Forside  /   Vægtkontrol  /  Metabolisme vægttab piller

Metabolisme vægttab piller

Metabolisme vægttab piller 

Hvad er stofskifte?

Sigt stofskifte bruges til at beskrive alle de biokemiske reaktioner og processer, der forekommer i enhver levende organisme (herunder mennesker) for at opretholde deres celler i live og udfører alle deres processer (herunder vokser, reproducere, og svar på miljøet). Med andre ord, er det nært beslægtet med ernæring og celler evne til at optage næringsstoffer.

Katabolisme og anabolisme

Eksperter opdele metabolisme i to kategorier katabolisme og anabolisme. Katabolisme henviser til processen med at nedbryde store molekyler i mindre partikler, og i de fleste tilfælde, frigive energi i processen, mens anabolisme refererer til den dannelse eller syntese af alle andre næringsstoffer, som cellerne kræver (normalt energi fremstillet af katabolisme er påkrævet).

Stofskifte og vægttab

Vægt er defineret af eksperter som følge af mængden energi fremstillet af katabolisme processer minus mængden energi, der forbruges af resten af processer i vores krop (anabolisme). Dette resterende energi er lagret i form af fedt eller kulhydrat (glykogen) hovedsageligt i leveren og musklerne, så når den resterende energi er overdreven personen udvikler overvægt.

Ligeledes nogle underliggende medicinske tilstande eller hormonelle forstyrrelser kan ændre metabolisme, og personen kan udvikle overvægt, selv når han/hun spiser tilstrækkeligt.
Måske har du hørt om "høj" eller "lav" stofskifte, men hvad betyder det?

Metabolisme er bestemt af nogle faktorer som alder, køn, arvelighed og vægt. Som vi alder stofskifte bliver langsommere, det anslås, at stofskiftet falder 5% efter fyrrerne, og falder 5% mere hvert årti efter at (dette er på grund af muskel masse tab).

Med hensyn til køn har mænd mere muskelmasse end kvinder, så mænd brænde kalorier hurtigere. Ligeledes, hvis vores forældre eller bedsteforældre har flere lean masse, vi vil have tendens til at have flere lean masse også.

Endelig, hvad angår vægt, de mennesker, der er af stor statur og har flere lean masse, brænde mere fedt end tyndere mennesker. Det er logisk, at de bruger mere energi til at flytte sig selv.

Basal stofskifte sats

Alle disse karakteristika definere "Basal stofskifte sats" (BMR), det vil sige, den mindste mængde af energi, som kroppen har brug for at brænde til at udføre de vitale funktioner. Denne Basal stofskifte sats vil variere afhængigt livsstil af hver person, betyder det, hans/hendes daglige niveau af aktivitet. Afslutningsvis betyder en høj eller langsom metabolisme faktisk en høj eller lav BMR.

Metabolisme vægttab piller

Desværre, vægttab er kompliceret, men den gode nyhed er, at du kan øge dit stofskifte. Det er rigtigt, at nogle faktorer ikke kan ændres, såsom alder, køn og arvelighed, men vi kan ændre andre som motion, indtagelse, søvn, blandt andre, der har en betydelig indvirkning på stofskiftet.

Som vi har set, er det rigtigt, at nogle mennesker er i stand til at tabe sig hurtigere end andre, men det absolut sandt er, at en person vil tabe, hvis han/hun er i stand til at forbrænde flere kalorier end han/hun forbruger. Dette kan gøres gennem forskellige metoder, spise færre kalorier, øge niveauet af aktivitet, eller begge dele.

Ligeledes kan nogle fødevarer og metabolisme vægttab piller bidrage til at øge stofskiftet også. For eksempel, er grøn te og kaffe stor fedt brændere , når de indtages om morgenen og med jævne mellemrum i løbet af dagen. Andre anbefalede fødevarer er æggehvider, magert kød, chili peber, hele korn, linser og selv drikkevand.

Nogle undersøgelser har vist, at lave niveauer af D-Vitamin er forbundet med vægtøgning, så eksperter anbefaler, herunder fødevarer med D-vitamin eller dens kosttilskud på diæt.

At tage stofskifte vægt tab piller og spise regelmæssigt er også anbefales, helst små måltider i løbet af dagen til at stabilisere niveauet af sukker i blodet og BMR. Lær mere om stofskifte vægttab piller 


comments powered by Disqus