Forside  /   Vægtkontrol  /  Årsager til fedme hos mænd

Årsager til fedme hos mænd

Årsager til fedme hos mænd  Fedme er en af de største medvirkende faktorer til dårligt helbred og en lavere livskvalitet. Dem, der er overvægtige har en langt større risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme og visse former for kræft. Årsagerne til fedme er mangesidet og spænder fra genetiske miljø.

I de fleste tilfælde men fedme er forårsaget ved at indtage flere kalorier end er brændt. De vigtigste årsager til fedme hos mænd er unikke. Nedenfor et kig på fire af de mest almindelige medvirkende faktorer, der forårsager fedme at forekomme i den mandlige befolkning.

Genetik

Alle har at én ven, der kan spise hvad de ønsker, og aldrig gå op en anden bukser størrelse. Dette er på grund af genetik. Alle er født med en unik metaboliske sats. Så, bare hvordan nogle mennesker kan spise hvad de ønsker i store mængder, og ikke behøver at bekymre sig om en voksende gut der er andre der skal være mere forsigtig med slags fødevarer de forbruger samt mængderne.

På grund af variansen i stofskifte i individer er det vigtigt at kende din godt for at undgå at over spise. Hvis dem stofskiftet er for lavt, kan det være et tegn på skjoldbruskkirtel problemer og en læge skal konsulteres for at øge stofskiftet.

Portionsstørrelse

I 1970 ' erne de gennemsnitlige portionsstørrelse i restauranter og opskrift bøger er vokset. Det også fortsætter med at vokse, som signalerer, at fedme hos mænd kun vil blive mere af et problem. Nogle undersøgelser har vist, mænd er mere tilbøjelige til at afslutte, hvad er lagt foran dem end kvinder.

På grund af denne påvirker stigning i portionsstørrelser mænds fedme mere. Selv en mindre stigning i portionsstørrelser vil have en kumulativ virkning på vægt i måneder og år.

Livsstil

Livsstil er en anden væsentlig årsag til fedme hos mænd. Mange mænd bliver inaktive i deres midten af tyverne, når de kommer ind i arbejdsstyrken. Dette forårsager den mængde kalorier, de brænder til at gå. Dette gælder især for de mænd, der fungerer jobs hvor de sidder for størstedelen af tiden.

Hvis du fortsætter med at spise den samme mængde som du var før han bliver mindre aktiv vil vægt og fedt langsomt ophobes. Et par pounds fået en år synes ikke meget men det tilføjer og ofte fører til fedme og yderligere medicinske komplikationer. Valg af livsstil som om man deltager i sports- og udendørs fritidsaktiviteter effekter fedme.

Ernæring

Med junkfood og fast food er overkommelige og let tilgængelige er det ingen overraskelse, at dette er en af de førende årsager til fedme hos mænd. Fastfood er sådan en stor medvirkende faktor, fordi det er fyldt med kalorier og simple kulhydrater.

Disse måltider højt kalorie indhold gør maden handle på fornøjelsen centre af hjernen gør forbrugeren føler en følelse af velvære. Det er derfor binge spise af fastfood er et almindeligt fænomen. Mænd bør forsøge at undgå junk fødevarer og finde en måde at reducere appetitten og mindske indtaget af kalorier.

Hvordan at reducere appetitten og forebygge fedme? 


comments powered by Disqus